DanceUncategorized @bgВарненци със злато от държавна надпревара по спортни танци

21.11.2019by odesosadmin0
https://odesosdance.com/wp-content/uploads/2019/06/all-group-.jpeg

Голямата купа е за вицешампионите на България в 10-те танца – Велизар Георгиев и Полина Кимова

Варненски танцьори за пореден път обраха златото в изящната национална надпревара по спортни танци, която се проведе на 20 октомври, неделя в морската столица.  Националният турнир по спортни танци за Купа Одесос 2019 е организиран от КСТ „Одесос Денс 1975“.  В надпреварата участваха над 150 танцови двойки,  представители на клубове от цялата страна.  В категория „деца 2“ от 9 до 11 години,  както в латиноамериканските,  така и в стандартните танци,  първо място заеха представителите на „Одесос Денс” Георги Симеонов и Милена Петкова.

В категория юноши младша и юноши старша възраст златото грабна бургаският дует от КСТ„Нефтохимик 78” Стефан Тодоров и Симона Стаматова, а в стандартните танци първо място зае двойката на КСТ„Поморие” и КСТ„Бургас 1975”-Стелиян Николов и Димая Нонева.

В категория Младежи при стандартните танци първото място е за представителите на КСТ„Одесос Денс”-Адриан Василев и Ивана Атанасова.

В състезателите над 19 години, както в стандартните, така и в латиноамериканските танци, голямата купа е за вицешампионите на България в 10- те танца – Велизар Георгиев и Полина Кимова. Второ място е за дуета на Одесос Денс-Сергей Хрусталев и Сорина-Мария Андрей. При най-малките до 9 години, първото място е за Александър Малков и Анастасия Лобанова (Одесос Денс), при децата до 11 години, клас Е, второ място завоюваха Александър Добрев -Алиса Островски (Одесос Денс), при децата до 11 години,  клас Д – 1 място за Георги Симеонов – Милена Петкова (Одесос Денс), в клас 13Е, Богдан Захаров и Елиза Тодорова(Одесос Денс) заеха 1 място, в клас 13Ц – 1място за Росен Кунев и Мирела Драгиева (Одесос Денс) и в клас Б -2 място Вилен Добрев-Никол Дончева(Одесос Денс).

https://odesosdance.com/wp-content/uploads/2019/11/beautiful-couple.png
https://odesosdance.com/wp-content/uploads/2019/11/champions.png

„Всички варненски призьори са наши възпитаници и ние много се гордеем с техните успехи, споделя една от треньорките, Полина Кимова. Заедно с Велизар Георгиев, Константин Тодоров и Андра Линте, които са и наши треньори, ние им предаваме най-доброто, което сме усвоили през годините. А Константин и Андра са 10 пъти шампиони на България и вече са съдии.  Двамата с Велизар бяхме фаворити на състезанието, но ние винаги се стараем да танцуваме така, сякаш всяка една двойка е конкуренция за нас. Харесваме и уважаваме развитието в конкуренция“.

Провокирах Поли с два нестандартни въпроса:

Кои са трите неща, които победителите правят всеки ден?

Полина и Велизар: Тренираме, вслушваме се в съветите на треньорите, планираме следващите тренировки и турнири.

Кои са трите неща, от които се лишават всеки ден победителите?

Полина и Велизар: Лишаваме се от чести срещи с приятели, от сън и достатъчно почивка, когато си искаме.

Ели Маринова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Контакти
Булевард Христо Ботев 1
087 869 9411
Работно време: 9:00 ч. - 22:00 ч.